Kako sam uspjela usmjeriti svoju energiju i koncentraciju

Kako sam uspjela usmjeriti svoju energiju i koncentraciju
Photo by Chase Clark / Unsplash

Kao studentica u 21. stoljeću, suočavala sam se s mnogim izazovima u svom akademskom životu. Jedan od najvećih izazova bio je nedostatak koncentracije i poteškoće u usmjeravanju svoje energije na ono što mi je važno. Međutim, naučila sam neke trikove koji su mi pomogli da se usredotočim i postignem svoje ciljeve.

Korištenje video igrica

Prvi trik koji sam naučila kako bih poboljšala svoju koncentraciju bio je korištenje video igrica. Mnogi smatraju da igranje video igrica nije najbolji način za povećanje koncentracije, ali zapravo igre mogu pomoći u razvijanju sposobnosti usredotočenosti. Otkrila sam da kada igram igru, poput Tetrisa, moj um se fokusira samo na igru i ne dopušta da mi pažnju ometaju drugi podražaji. Ovo mi je pomoglo da se usredotočim i da zadržim svoju koncentraciju kada se bavim drugim zadacima.

Vježbanje

Drugi trik koji sam naučila kako bih poboljšala svoju koncentraciju bilo je vježbanje. Vježbanje može poboljšati protok krvi u mozgu, što zauzvrat može poboljšati koncentraciju. Osim toga, vježbanje može osloboditi endorfin, kemikalije koje poboljšavaju raspoloženje i pomažu u održavanju pozornosti.

Kada sam otkrila da mi vježbanje pomaže u poboljšanju koncentracije, počela sam ga uključivati u svoju dnevnu rutinu. Krenula sam s kratkim vježbanjem svakodnevno, a postupno sam povećavala trajanje i intenzitet. Uz to, vježbanje mi je pomoglo da se osjećam bolje fizički i mentalno, što je također pozitivno utjecalo na moju koncentraciju.

Korištenje digitalnih alata

Treći trik koji sam naučila kako bih poboljšala svoju koncentraciju bilo je korištenje digitalnih alata za organizaciju. Kada imate mnogo zadataka koje trebate obaviti, teško je zadržati sve u glavi. Koristila sam digitalni alat, poput Notion-a, koji mi je pomogao da organiziram svoje zadatke, bilješke i rokove. Ovaj alat mi je pomogao da se osjećam organizirano i spremno za obavljanje zadataka, što je zauzvrat poboljšalo moju koncentraciju.

Naučiti kako usmjeriti svoju energiju i koncentraciju može biti izazovno, ali je ključno za postizanje uspjeha u bilo kojoj situaciji. Korištenje video igrica, vježbanje i korištenje digitalnih alata za organizaciju mogu biti neki od trikova koji vam mogu pomoći da se usredotočite i poboljšate svoju koncentraciju.

Važno je shvatiti da svatko ima svoj način kako se usredotočiti i postići svoje ciljeve. Ne postoji univerzalna metoda koja će raditi za svakoga, stoga je važno eksperimentirati i pronaći način koji najbolje odgovara vašem stilu i potrebama.

U konačnici, poboljšanje koncentracije i usmjeravanje energije zahtijeva trud i posvećenost. Potrebno je svakodnevno raditi na razvoju ovih vještina kako biste postigli željene rezultate. Vrijedi uložiti vrijeme i trud u poboljšanje svoje koncentracije jer će to imati pozitivan utjecaj na vaš daljnji život i karijeru.

Uz pravilno korištenje navedenih trikova i korištenje digitalnih alata za organizaciju, možete postati uspješniji u postizanju svojih ciljeva i postići više u manje vremena. Važno je pronaći način koji najbolje odgovara vašem stilu i potrebama kako biste poboljšali svoju koncentraciju i usmjerili svoju energiju na ono što je važno. Uspjeh je moguć ako se pravilno usmjerimo i uložimo trud u razvoj vještina koje su nam potrebne.


*Projekt (ne)normalna očekivanja ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije. Kroz projekt se izražava isključivo stajalište njegovih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.